Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2010.12.15.
15:38

Írta: mimik

Tojásház Peking utcáin

Olcsó lakást keresel a nagyvárosban? Íme, egy lehetőség! Egy fiatal kínai építész, Dai Haifei a magas pekingi albérleti díjakat megelégelve úgy döntött, hogy készít egy környezetbarát tojásházat, amit az utcán helyez el.


A két méter magas kerekeken guruló tojásház vázát bambuszlécekből építette, külsejét vászonzsákokkal borította, melyekbe földet és fűmagot tett, így néhány nap elteltével a ház kizöldellt. A környezetbarát ház külső zöld héja a hőszigetelésről, a napelemek pedig az energiaellátásról gondoskodnak.

A ház a fiatalember munkahelye, az építésziroda előtt áll, így késő éjszakáig dolgozó Dainak mindössze néhány lépés az otthona. A 6500 jüan-ból (kb .200 ezer Ft) készült házikóban nincs is szükség másra, mint egy ágyra és egy víztartályra.


A tojásház híre bejárta a világot, így a helyi hatóságok figyelmét és felkeltette. Mivel Dai nem rendelkezik közterület-használati és építési engedéllyel a tojáskuckót el kell bontania.

Via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mimikri.blog.hu/api/trackback/id/tr472517655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.12.16. 04:51:21

A jarda korulotte tok vizes. Latszik, hogy valaki locsolta a hazat, hogy nojjon a fu hehe. Ugyanis eso az nyar utan tavaszig nem esik egyaltalan, ho is csak egy-ket napot a tel folyaman.

Megertem, hogy nem akar utazgatni a krapek, de ha pl. a kornyeken egy community belso teruleten kiberelt volna egy autonak szant helyet, siman eleldegelhetne ott evekig es meg biztonsagi kamera is vigyazna a tojasara :)
süti beállítások módosítása