Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2010.12.21.
09:21

Írta: mimik

Ébresztőlámpa

A reggeli felkelés a legtöbb ember számára a nap leggyötrelmesebb része, főleg télen, nem mindegy tehát, hogyan történik. Az első néhány perc ugyanis rányomja bélyegét a nap további részére. A mobiltelefon hangjára, a vekker csörgésére vagy épp egy rádióreklámra nem épp a legkellemesebb a felkelés. Mindezekre gondolva, a Philips elkészítette a Wake-up Light ébresztőlámpát, mely könnyed és kellemes felkelést ígér. A Wake-up Light tulajdonképpen egy lámpa, egy ébresztőóra és egy rádió ötvözete, melynek hatékonysága abban rejlik, hogy egyetlen hirtelen zaj helyett fokozatosan ébreszti fel testünket.
A beállított ébredési időpont előtt fél órával elkezd napfelkeltét szimulálni, miközben erősödő hanghatásokat bocsájt ki. Mind a fény erőssége, mind az ébresztőhangok állíthatók, így akár madárcsicsergésre, békakuruttyolásra vagy az iPod-ot rákötve kedvenc zenénkre is ébredhetünk.


A lámpa hatékonyságát tesztekkel igazolták, melyekre hol lehetett volna alkalmasabb alanyokat találni, mint a világ legészakibb városában Longyearbyenben(Spitzbergák fővárosa), ahol négy hónapig nem kell fel a nap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mimikri.blog.hu/api/trackback/id/tr752529617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása