Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2010.11.10.
12:07

Írta: mimik

Bünős vagy nem bűnös? Villamoszékben önként és online!

Oleg Mavromati egy orosz származású, de jelenleg Bulgáriában élő művész, aki legújabb project-je keretében azt ajánlja az embereknek döntsenek sorsáról, avagy kapjon –e áramütést villamosszékben vagy sem?


 

Hazáját a „Do not believe your eyes”, azaz a „Ne higgy a szemednek” film egyik forgatási jelente miatt kellett elhagyni, amiben keresztre feszítették. Az orosz büntetőkönyv 282-es törvényének értelmében vallásellenesnek és hazaárulónak bélyegezték (jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene), állítása szerint csupán rosszul értelmezték a dolog mondanivalóját. Ám az tény, hogy Oroszországban számos, újságírót, művészt, közszereplőt erre a törvényre hivatkozva „iktatnak ki”. Az említett incidens óta Bulgáriában élő Mavromatit, azonban már itt sem látják örömmel, politikai menedékjoga lejárt, amit nem hosszabbítanak meg.

Az Ally/Foe névre keresztelt akciójának célja, hogy felhívja a világ figyelmét a 282-es törvény „áldozataira”. Az emberek kezébe helyezi sorsát, akik döntethetnek, hogy valóban érdemel-e büntetést tetteiért. A honlapon keresztül bárki, aki regisztrál, szavazhat november 7-14 között.  A projekt hét periódusból áll, minden este összeszámolják a szavazatokat, és ha a bűnösségét erősítő voksok vannak többségben egy áramütést kap, melynek erőssége nem, de ideje a napok elteltével növekszik. A művész egy saját maga által készített villamosszéket használ. A performance minden nap este 7 és 11 óra között online is nézhető, azok számára, akik szavaztak.


Modern művészet? Sokkoló, figyelemfelkeltő, marketingfogás? Vagy csak egy elkeseredett ember? Ti hogy vélekedtek?

Via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... 1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mimikri.blog.hu/api/trackback/id/tr452438180

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: bloons tower defense 6 2019.02.02. 17:52:41

Bloons tower defense 3 pre hacked online - Famous poems friendship best man speech

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.11.12. 22:06:08

Marketing. De egyáltalán nem sokkoló, nagyjából leszarom, hogy agyonüti-e az áram a saját kezűleg farigcsált villanyosszékben.
süti beállítások módosítása