Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2010.11.26.
08:18

Írta: mimik

Tiltakozz a testszkenner ellen ruhákkal

Amerikában egyre nagyobb felháborodást kelt a repülőtéri biztonsági vizsgálatok legújabb válfaja a teljes testszkenner. Nemrégiben a Gizmodo blogon megjelent 100 db testszkennerrel készült kép, amit hivatalosan a vizsgálat után rögtön meg kellene semmisíteni. AZ incidens után egy aktivista csoport november 24-ére, azaz Hálaadás előtti napra meghirdette az úgynevezett National opt-out day-t, melynek keretében a testszkenner visszautasítására bíztatta a kampányhoz csatlakozókat.

 

A napokban újabb kampány indult néma tiltakozásként, megjelent a 4th Amendment ruhakollekció, melynek lényege, hogy a pólókra, melltartókra, alsónadrágokra stb. fémfestékkel rányomtatták az Amerikai alkotmány negyedik kiegészítését, amely a magánszférát védi, és a jogosulatlan megfigyelés és vizsgálat ellen. A hatóságok azonban ragaszkódnak az eddigi leghatékonyabb módszerhez, amelyet legfeljebb egy még kellemetlenebb testmotozással lehet elkerülni.
 

Habár a biztonság mindenki szerint fontos és nélkülözhetetlen, a módszerrel nem értenek egyet. A személyiségi jogok megsértésén túl az egészségügyi kockázatok is komoly aggodalomra adnak okot az ellenzők szerint.
Természetesen a testszkennerek hatékonyságát ezek a ruhadarabok nem fogják befolyásolni mégis néma tiltakozásként hordhatók.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... 2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mimikri.blog.hu/api/trackback/id/tr262474090

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szűrő 2011.01.29. 09:52:02

 Ha-ha, miután kinevettük magunkat, nézzük, miről is van szó.A repülőtéri biztonsági uriember tulajdonképpen arra világít rá, hogy a motozás célja nem is feltétlenül valami fegyver felfedése, hanem, hogy az amúgy is feszült terrorista árulja el m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boniem 2010.11.26. 20:34:40

Bármilyen ránk kényszerített értelmetlenség elleni destruálást támogatok. :)

Vizimazsom 2010.12.01. 10:29:52

@boniem: jó, de ki mondja meg, mi az értelmetlenség, és mi nem az? És aki szerint a destruálás is értelmetlen, az mit tehet?
süti beállítások módosítása