Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2011.06.28.
08:20

Írta: mimik

Pánikszoba helyett pánikház

Ma már igen nehéz valami igazán különleges házat tervezni, de a lengyel Robert Koniecznynek sikerült. Ez a hatalmas betontömb a záródó reteszekkel és a felvonóhíddal ötvözi a középkori várak, erődök és rengeteg üvegfelületével a legmodernebb villák hangulatát. 

A ház az átlagnál jóval masszívabb falszélességgel bír, s bár rengeteg üvegfelület borítja, azokat a mozgatható falakkal pillanatok alatt el lehet zárni a külvilágtól. A ház Varsó mellett egy faluban épült, és készítője szerint, a minimalista dizájnt a lengyel csűrök inspirálták. A megrendelő egy olyan házat akart ami biztonságot sugall, de mégsem egy rácsokkal felszerelt börtönre emlékeztet. Vajon kinek van szüksége ehhez hasonló "safe house" lakóhelyre?

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mimikri.blog.hu/api/trackback/id/tr943020809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása