Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2010.10.21.
16:44

Írta: mimik

Transformer garzon 24 szobával 32 négyzetméteren

Egy lakás, ami mindössze 32 négyzetméter kicsinek mondható. Hány szobát tudsz elképzelni egy ekkora lakásban? A hongkongi építész Gary Chang mert nagyot álmodni, úgyhogy meg sem állt 24-ig.

Hong Kong a világ legdrágább városainak listáján a Top10-ben szerepel, ami egyrészt a magas ingatlanáraknak köszönhető, így minden négyzetméterét meg kell dolgozni. Ezen túlmenően minden négyzetméter igazi kincsnek számít a világ egyik legsűrűbben lakott területén (6300 fő/négyzetkilométer). Bár Gary Chang sikeres építészként megtehette volna, hogy abból a 32 négyzetméteres lakásból, amiben hatodmagával felnőtt elköltözzön, ő ennél sokkal nagyobb fába vágta a fejszéjét.

A 30 éve otthonául szolgáló garzonból rengeteg ötletes és praktikus megoldással létrehozott 24 különböző funkciójú szobát. Természetesen a kis lakásban nem egyszerre áll rendelkezésre mind a 24 szoba, de a mozgatható falaknak, polcoknak és térelválasztóknak köszönhetően pillanatok alatt átalakítható az egész lakás.
A kreatív megoldásoknak köszönhetően a 45 ezer dolláros lakásból egy 1,3 milliós luxus apartmant sikerült létrehoznia.

 

Nézd meg a videót, hogyan alakul át a lakás!

 

Via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mimikri.blog.hu/api/trackback/id/tr552388885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása