Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2010.11.05.
08:34

Írta: mimik

Bebetonozott fájlmegosztó hálózat New York utcáin

Ha New York utcáit járva falhoz dőlő embereket látsz laptoppal a kezükben valószínűleg az egyik dead drop csatlakozót használják.


Aram Bartholl, német "médiaművész" egy érdekes módszert választott a fájlmegosztásra. New York-ban indította útjára a Dead Drops nevű offline fájlmegosztási rendszert. A kezdeményezés lényege, hogy közterületeken falakba, járdaszegélyekbe USB pendrive-okat építenek be, amikhez bárki szabadon csatlakozhat és adatot tölthet fel és le.

Minden megosztási ponton kihelyezett pendrive-on olvasható egy readme.txt fájl, mely röviden leírja a projekt lényegét. Jelenleg öt dead drop állomás üzemel New York városában:
    * 87 3rd Avenue, Brooklyn, NY (Makerbot)
    * Empire Fulton Ferry Park, Brooklyn, NY (Dumbo)
    * 235 Bowery, NY (New Museum)
    * Union Square, NY (Subway Station 14th St)
    * West 21st Street, NY (Eyebeam)
Ám az ötlet kiagyalója további megosztási pontok létrehozását tervezi és mindenki mást is erre bátorít. További részletek és képek a honlapon.


Szerintetek van jövője a dolognak? Magyarországon kivitelezhető lenne?

Via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mimikri.blog.hu/api/trackback/id/tr352425100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása