Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2010.11.10.
08:19

Írta: mimik

A jövő öko-konyhája

Környezetvédelmi szempontból a ház legfontosabb része a konyha, ahol a legtöbb energiát használjuk fel és a legtöbb hulladékot termeljük.


 

A francia Faltazi cég által tervezett Ekokook zöld, multi funkciós konyha tökéletes azok számára, akik ökológiai lábnyomukat minimálisra akarják csökkenteni. Az alapkoncepció egy olyan energiahatékony öko-konyha rendszer kifejlesztése volt, mely az alapfunkcióktól, mint a friss zöldségek tárolásától, a fűszernövények termesztésén át, a hulladék újrahasznosításig mindent magában foglal. A normál konyhai funkciók és berendezések (sütő, főzőlap, hűtő, tároló rekeszek stb.) mellett víztisztításra, komposztáló, szelektív hulladékgyűjtésre is alkalmas.


 

A különböző speciális vágó, zúzó és préselő berendezéseknek köszönhetőn a papír, a műanyag, a fém és az üveghulladék is tökéletesen szelektálható, tömöríthető . A szennyvíz egy szűrőberendezésen keresztül való tisztítás után mosogatógépben, a gőzzel működő  sütőben is használható még. A szerves hulladékot giliszták segítségével dolgozza fel, így három hónap elteltével akár meglévő növényeinkhez felhasználható.


 

Via

A pontos müködés részletei a videón!

 


EKOKOOK
Uploaded by faltazi. - Discover more science and tech videos.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mimikri.blog.hu/api/trackback/id/tr242437703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása